Zgodovina društva

Neprekinjeno delujemo in rastemo skupaj z našimi člani že 17 let.

Iz ideje v realnost — 2003

Pisalo se je leto 2003. Bilo je v najlepšem letnem času, pozno pomladi, ko se je skupina diabetikov tipa 1, lepše rečeno mladih »sladkorčkov«, odločila, da se ne bodo dobivali samo na »kofetkih«, da se ne bodo športnih aktivnosti udeleževali samo individualno, ampak bodo za družabna srečanja poskrbeli drugače.

Prvih 5 let - 2008

Po začetnih, predvsem organizacijskih težavah, društvo že peto leto zapovrstjo zelo uspešno deluje, kar potrjuje naraščanje števila njegovih članov. Poleg tradicionalnega športno izobraževalnega podaljšanega vikenda, ki je namenjen različnim oblikam športnih aktivnosti, pripravam na telesno aktivnost, izobraževanju o novostih pri vodenju diabetesa, preprečevanju zapletov, predstavitvah novih merilcev krvnega sladkorja ali insulinskih črpalk, društvo v svoj letni plan aktivnosti uvršča tudi enodnevne izlete.

10 letni jubilej - 2013

Praznovali smo 10 let obstoja.

Rast, rast, rast... - 2020

V letu 2020 nas je poleg novega, pomlajenega vodstva zaznamovala prenova spletne strani in prisotnosti na družbenih omrežjih, s čimer želimo privabiti čimveč mladih k sodelovanju.

Vedno se veselimo nove družbe

Si zainteresiran? Naredi nekaj zase in se pridruži društvu HbA1c.

PRIDRUŽI SE NAM